Karlien Goeman

Mijn naam is Karlien Goeman, Vaktherapeut Drama.

Tien jaar na mijn eerste studie te hebben afgerond als leerkracht, mag ik mezelf dramatherapeut noemen en heb ik een tweede papiertje op zak. Samen met mijn vriend woon ik in Utrecht in een woongemeenschap, samenwonen met verschillende leeftijden en visies houdt me verbonden met de wereld rondom mij. 

 

Sinds 2022 werk ik als dramatherapeut met hoogbegaafde kinderen en hun gezin bij een organisatie in Almere. Deze snelle denkers zijn vaak gefrustreerd dat de wereld niet meedraait op hun snelheid. In dramatisch spel mogen ze versnellen, kunnen ze hun creativiteit kwijt en leren ze uiteindelijk vertragen zonder zich aan te passen aan de ander. 

 

"Jij kan alles wat je maar wil"

Ook specialiseer ik me sinds 2021 in Developmental Transformations, een lichaamsgerichte vorm van dramatherapie waardoor deze snelle denkers wat meer in hun lijf komen te zitten en ze mogen luisteren naar de feedback van hun lichaam. Belangrijk voor alle kinderen en jongeren is dat ze gezien worden en voelen dat ze er mogen zijn. “Jij kan alles wat je maar wil,” deze boodschap die ik kreeg van mijn leerkracht in het middelbaar wil ik meegeven aan alle kinderen en jongeren die dramatherapie volgen bij mij. Het geeft je zoveel vertrouwen en vrijheid om te mogen zijn wie je bent. Bij Villa Verbinding hoop ik ook te leren kijken door de systemische bril en bij te leren van dit ervaren team aan hulpverleners. 

 

Voor een zwangerschapsvervanging van ongeveer 4 maanden, van oktober 2023 t/m januari 2024, maak ik graag deel uit van dit team. Ik begeleid de adolescentengroep samen met Marlies. Daarnaast doe ik gezinsintakes en dramatherapie behandelingen.