Carmen Vukman

Mijn naam is Carmen Vukman, Vaktherapeut Drama (MA.). Ik woon samen met mijn vriendin in het hart van de Betuwe: Tiel.  

Ik kom uit een gebroken gezin met een Kroatische vader en een Nederlandse moeder. Als verse ouders werden zij geconfronteerd met mij als hun eerste kind: een gehandicapte dochter. Ik heb Diastrofe Dysplasie: een unieke vorm van dwerggroei.  

Mijn ouders hebben mij vooral meegegeven dat alles mogelijk is. “Ga eerst maar proberen, en als het niet lukt, dan horen wij het wel.” Ik heb geleerd om te accepteren wat ik niet kan veranderen en te veranderen wat ik niet kan accepteren. Ik help als therapeut anderen vooral om te ontdekken hoe je dit verschil kan zien.

"Verander wat je niet kunt accepteren, en accepteer wat je niet kunt veranderen"

Als (Psycho)dramatherapeut werk ik het liefst met gezinnen en koppels. Ieder individu is onderdeel van een systeem en van een verhaal. Met het mooie vak (psycho)dramatherapie kan ik deze verhalen en systemen in beeld brengen en in de ervaring laten verschuiven naar een gewenste situatie.  

Mijn intentie is om cliënten aan te moedigen om met een vleugje humor naar relationele obstakels te kijken, waardoor er ruimte ontstaat voor kwetsbaarheid en diepgaande gesprekken die eerder werden vermeden. Dit brengt een gevoel van frisheid en openheid in de therapie, terwijl tegelijkertijd diepgaande interventies en technieken worden toegepast om echte verandering en groei binnen relaties te bevorderen. 

De komende vier maanden (oktober 2023 t/m januari 2024) zal ik mijn bijdrage leveren aan Villa Verbinding. Daarnaast werk ik in mijn eigen praktijk in Tiel en in de Specialistische GGZ instelling Care to Change in Hilversum.  

Bij Villa Verbinding geef ik relatie -en gezinsdramatherapie 

Eind september begint mijn avontuur bij Villa Verbinding. Ik heb er zin in.