Over ons

Contactgegevens

Leonie van Vilsteren

Leonie van Vilsteren

Mijn naam is Leonie van Vilsteren, Vaktherapeut Drama en gezinstherapeut. Ik woon samen met mijn verloofde, onze zoon en twee kippen in Soest. 

“Je kunt er zélf iets van maken.” Dat zeiden mijn ouders vroeger als ik ergens geen zin in had. Nu inspireert het me om in een behandeling uit te gaan van iemands kracht en ga ik op zoek naar veerkracht om dat wat moeilijk is aan te gaan.

"Voor een duurzame verandering is betrokkenheid van het systeem een voorwaarde."

Als dramatherapeut heb ik 10 jaar ervaring in de kinder- en jeugdpsychiatrie met zowel individuele-, gezins- en groepsbehandelingen. Ik heb mij gespecialiseerd in Hechtingsgerichte gezinstherapie, EFT,  Developmental Transformations  (DvT) en Schematherapie

Voor een duurzame verandering is betrokkenheid van het systeem een voorwaarde. Ik ondersteun zowel ouder als kind; het kind om zich te leren uiten en de ouder om in de emotionele behoefte van het kind te voorzien. Dramatherapie biedt de mogelijkheid om in spel hiermee te experimenteren.

Veel (traumatische) ervaringen zijn opgeslagen in het lichaam soms is er (nog) geen taal voor. Developmental transformations is een  lichaamsgerichte methode die via beweging en spel helpt deze ervaringen in het leven te integreren.

Schematherapie biedt juist taal aan de verschillende overtuigingen en kanten in jezelf om van daaruit in beweging te komen en (intergenerationele) patronen te doorbreken. 

Gezien worden en ervaren dat je er helemaal mag zijn met alles wat je meebrengt, hoe moeilijk het soms ook is. Dat is voor mij de kern in het contact met cliënten. En daarnaast ook verbinding en plezier durven maken. Als therapeut hoop ik daar, in alle imperfectie, een voorbeeld in te kunnen zijn.

Bij Villa Verbinding geef ik zowel individuele-, relatie- als gezinsgerichte (drama)therapie. Daarnaast faciliteer ik als groepstherapeut de Jong Volwassenengroep en ben ik als docent betrokken bij verschillende van onze opleidingen.

Ontdek de rest van het team