Over ons

Contactgegevens

Marijn Craenen

Marijn Craenen

Ik ben Marijn Craenen – van Os, gezins- en relatietherapeut, GZ-psycholoog en ouderenspecialist. Ik woon samen met mijn man en twee enthousiaste en temperamentvolle dochters.

"Mensen hebben er veel meer aan om samen sterker te worden en elkaar te begrijpen dan dat alleen de therapeut hen begrijpt."

“Ieder mens is uniek” is wat vroeger op een tegeltje op school stond. Het is hoe ik iedereen die ik ontmoet wil zien en ook het gevoel dat ik een ander wil geven. Je bent geen nummer en hebt geen etiket, maar bent een mens met jouw unieke verhaal waar ik graag naar wil luisteren en samen in wil oplopen. Daar horen ook de mensen bij die belangrijk voor je zijn, omdat we allemaal onderdeel zijn van een groter systeem waarin we elkaar beïnvloeden en vooruit kunnen helpen.

In mijn loopbaan heb ik veel ervaring opgedaan binnen de klinische en ambulante ouderenpsychiatrie in het werken met (oudere) volwassenen en hun naasten. Ook heb ik veel consultatie gegeven bij vastgelopen zorgsituaties. Wat mij raakte was de enorme veerkracht van mensen, jong of oud: ondanks het vallen en opstaan steeds weer proberen in contact te komen met elkaar om tot een oplossing te komen. Het zoeken naar positieve uitzonderingen en momenten van hoop, zie ik als waardevolle elementen binnen therapie. In het contact is gelijkwaardigheid, nieuwsgierigheid en verbinding met elkaar voor mij de basis. Pas wanneer je je veilig en gezien voelt, is er ruimte om te leren.

Bij Villa Verbinding geef ik individuele en systeembehandelingen, groepsbehandeling en traumabehandeling. Daarnaast zet ik graag mijn kennis en ervaring in voor consultaties bij (complexe) systeemproblematiek/zorgvragen en voor de systeemopleiding.