Over ons

Contactgegevens

Marijn Craenen

Marijn Craenen

Ik ben Marijn Craenen – van Os, relatie- en gezinstherapeut, GZ-psycholoog en ouderenspecialist. Ik woon samen met mijn man en twee enthousiaste en temperamentvolle dochters.

"We zijn allemaal onderdeel van een groter systeem waarin we elkaar beïnvloeden en vooruit kunnen helpen"

“Ieder mens is uniek” is wat vroeger op een tegeltje op school stond. Het is hoe ik iedereen die ik ontmoet wil zien en ook het gevoel dat ik een ander wil geven. Je bent geen nummer en hebt geen etiket, maar bent een mens met jouw unieke verhaal waar ik graag naar wil luisteren en samen in wil oplopen. Daar horen ook de mensen bij die belangrijk voor je zijn, omdat we allemaal onderdeel zijn van een groter systeem waarin we elkaar beïnvloeden en vooruit kunnen helpen.

In mijn loopbaan heb ik veel ervaring opgedaan binnen de GGZ in het werken met volwassenen en ouderen en hun naasten. Wat mij raakte was de enorme veerkracht van mensen, jong of oud: ondanks het vallen en opstaan steeds weer proberen in contact te komen met elkaar om tot een oplossing te komen. Het zoeken naar positieve uitzonderingen en momenten van hoop, zie ik als waardevolle elementen binnen therapie. Daarnaast probeer ik met stellen ingewikkelde patronen in kaart te brengen en (kwetsbare) gevoelens bespreekbaar te maken en te begrijpen. Samen zoeken naar hoe je meer betrokken bij elkaars gevoelens kunt zijn en tot meer acceptatie en nabijheid kunt komen. In het contact is gelijkwaardigheid, nieuwsgierigheid en verbinding met elkaar voor mij de basis. Pas wanneer je je veilig en gezien voelt, is er ruimte om te leren.

Bij Villa Verbinding geef ik individuele, relatie- en gezinstherapie, groepsbehandeling en traumabehandeling. Daarnaast zet ik graag mijn kennis en ervaring in voor consultaties bij (complexe) systeemproblematiek, voor de systeemopleiding en als supervisor van de GZ-opleiding.