Over ons

Contactgegevens

Elien van Oostendorp

Elien van Oostendorp

Ik ben Elien van Oostendorp, gezins- en relatietherapeut en GZ-psycholoog, en ik hou van fietsen.

‘Practice what you preach’ is waar ik in geloof. Het betekent dat ik mij in het contact met gezinnen, cliënten, collega’s en cursisten nieuwsgierig, laagdrempelig en responsief hoop op te stellen als fundament voor het samenwerken. Ik vind het belangrijk een veilige sfeer te creëren waarin iedereen het beste tot zijn recht komt, of het nu een therapiegesprek is, een cursusdag of een supervisiesessie.

"We zijn allemaal onderdeel van een groter systeem waarin we elkaar beïnvloeden en vooruit kunnen helpen."

Vanaf begin jaren negentig werk ik in de ambulante volwassenen GGZ, vanaf 2000 ook in de jeugd-GGZ, en de laatste 16 jaar bij MoleMann. Hier waren mensen van alle leeftijden welkom en kreeg ik de ruimte om met collega’s en gezinnen samen te werken in het normaliseren en op humane en gelijkwaardige wijze verhelpen van problemen en tegenslag. Ik vind het superbelangrijk dat iedereen welkom is en ik niet zonodig een gezinslid naar een andere instelling hoef te verwijzen.  

Emotiegericht werken staat voor mij centraal, wat wil zeggen dat ieders beleving er toe doet, dat we werken aan het herstel van vertrouwen tussen gezinsleden en we de kracht van de onderlinge band centraal stellen. Mensen hebben er veel meer aan om samen sterker te worden en elkaar te begrijpen dan dat alleen de therapeut hen begrijpt. Als tijdelijke tolk/vertaler werk ik doelgericht aan het onderlinge begrip en vertrouwen in gezinnen om zodoende alle soorten psychische last te verminderen. Natuurlijk zie ik mensen ook wel alleen, maar het kader is altijd om te zorgen dat de relaties sterker worden. 

Bij Villa Verbinding behandel ik zowel jeugd als volwassenen, geef ik groepstherapie (ook voor gezinnen!) en geef ik les en supervisie.

Maak kennis met de rest van het team