Opleiding

Bij Villa Verbinding geloven we dat we betere therapeuten worden als we lesgeven, en dat we beter lesgeven als we zelf therapeut zijn. Dat dragen we graag over aan onze cursisten en supervisanten.  Op deze manier hebben we alles onder één dak, en inspireren we elkaar. Ons brede opleidingsaanbod bestaat uit diverse hechtingsgerichte, nascholingscursussen, NVRG erkende systeemopleidingen, supervisie en leertherapie. De cursussen en opleidingen worden verzorgd door onze eigen ervaren docenten maar we werken ook samen met een breed netwerk aan gastdocenten.

Alle opleiding zijn geaccrediteerd en volgens de eisen van de verschillende beroepsverenigingen en opleidingsinstituten genormeerd.

Kijk hier voor ons cursusaanbod. 

Systeemtherapeut worden is een mooi pad. Het werken met gezinnen en stellen wordt bijna altijd ervaren als enorm waardevol en bevredigend. Het kan echter ook de nodige uitdagingen geven. Systemisch werken vraagt een andere manier van kijken naar psychische klachten en het werken met meerdere mensen in de kamer betekent niet zelden een hoop emoties en dynamiek. Supervisie is van onschatbare waarde om je weg te vinden in de veelheid die zich kan aandienen op je pad om systeemtherapeut te worden. Onze ervaren supervisoren zijn allen NVRG erkend. Kijk hier voor meer informatie over supervisie.

Het werken met gezinnen raakt vaak aan thema’s uit ons eigen gezin van herkomst. Om als systeemtherapeut effectief te blijven en om zelf plezier te houden in het werk, is het belangrijk om je bewust te zijn van deze thema’s en hoe deze kunnen doorwerken in je behandelingen. Onze leertherapeuten ondersteunen je in dit proces. Kijk hier voor meer informatie over leertherapie.

Voor al onze opleidingen gelden onze Algemene Voorwaarden Opleidingen Villa Verbinding.