Groepstherapie voor jeugd en volwassenen

Villa Verbinding biedt diverse groepsbehandelingen aan. Hieronder ziet u een overzicht. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via welkom@villa-verbinding.nl

 • Autonomie groep voor vrouwen.
  Deze groepspsychotherapiegroep is speciaal voor vrouwen die vastlopen in het leven. Omdat vrouwen vaak geneigd zijn zichzelf weg te cijferen, te veel te zorgen voor anderen en zichzelf te vergeten. Of moeite hebben om gezonde keuzes te maken, grenzen te stellen of problemen ervaren in relaties met belangrijke anderen. Vrouwen die zich boos, ongelukkig en bang voelen of juist niets meer voelen en in de overleefstand staan. De groepstherapie is gericht op het vergroten van inzicht op eigen denk- en gedrags- en gevoelspatronen. De vrouwen leren van elkaar in een veilige omgeving en dat is ook een van de krachten van deze groep. De autonomiegroep bestaat uit 8-10 vrouwen en wordt begeleid door twee ervaren behandelaren. Er zijn 15 bijeenkomsten. Startdata volgen.
 • Mindful Parenting groepstraining
  Voor veel ouders is opvoeden en het hebben van kinderen een van de meest veeleisende en verantwoordelijke taken in het leven. En vaak de belangrijkste taak. Maar er zijn uitdagingen en hindernissen op de weg die opvoeden stressvol kunnen maken en vaak vergeten ouders in al dat geven, zorgen en harde werken ook nog voor zichzelf te zorgen. Dan kunnen ouders opgebrand raken, prikkelbaar, gedeprimeerd of wanhopig worden. Hierdoor kunnen ze niet meer de ontspannen, blije ouders zijn die ze zo graag willen zijn.
  Deze groepstraining voor ouders helpt hen om stress in de dagelijkse opvoeding te herkennen, begrijpen en te verminderen. En hen te helpen om weer plezier en ontspanning te ervaren in het dagelijks leven en in de zo belangrijke relatie met hun kinderen. Deze groep bestaat uit 4 tot 5 ouderparen. Ook single ouders zijn uiteraard welkom. De groep wordt begeleid door twee ervaren trainers. Er zijn 8 bijeenkomsten. Startdata volgen.
 • Zachtjes balen met Toontje
  Zachtjes balen met Toontje is een ouder-kind groep waarbij ouders en (jonge) kinderen spelenderwijs werken aan verbinding met elkaar en het omgaan met frustraties van alledag. Bij voldoende deelnemers zal de groep starten.
 • Adolescentengroep een groep voor adolescenten die middels gesprek en ervaringsgerichte oefeningen willen werken aan verbetering van het zelfbeeld, omgaan met emoties en contact maken met anderen. De adolescenten groep is een doorlopende groep.