Adolescentengroep

Voel jij je ook vaak alleen of anders dan anderen? Merk je dat je je steeds vaker gaat terugtrekken uit het contact? Voel je je vaak onzeker over jezelf? Of somber en angstig? 

Je bent niet alleen! 

Bij Villa Verbinding doen we het samen. We geloven dat je juist door te delen en ervaringen op te doen met leeftijdsgenoten je je beter kan gaan voelen, over jezelf en over de wereld waarin je leeft.

In de adolescentengroep staat het contact met leeftijdsgenoten centraal. Middels delen in groepsgesprekken en ervaringsgerichte werkvormen werken we aan het verbeteren van stemming, zelfbeeld en vermogen om verbinding met anderen aan te gaan. Dat begint met je op je gemak voelen in het contact met de ander, en het maken van plezier met elkaar zal dan ook naast het delen van dat moeilijk is een belangrijke plek innemen in de groep.

Wie

De groep is bedoeld voor adolescenten van 18 – 23 jaar die last kunnen hebben van een laag zelfbeeld, somberheid, problemen ervaren in het contact met ouders of leeftijdsgenoten, nare dingen hebben meegemaakt en/of vragen hebben rondom identiteit. De groep zal uit minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers bestaan.

De groepstherapeuten zijn Leonie van Vilsteren (vaktherapeut) en Marlies Lenstra (GZ-psycholoog)

Waar

Villa Verbinding, Loosdrechtse Bos 21D in Hilversum op Landgoed Zonnestraal

Wanneer

De adolescentengroep is een open groep waar op vaste momenten in het jaar in- en uitstroom plaats kan vinden. In overleg wordt gekeken hoe lang deelname wenselijk is. 

De groep is wekelijks op dinsdag van 16:00 tot 17:30. De groep loopt momenteel, instroom is mogelijk.

Aanmelden?

Uit ervaring weten we dat veel adolescenten een drempel ervaren bij het aansluiten bij een groepstherapie. Bijvoorbeeld door eerdere teleurstellingen, of (voor)oordelen over jezelf of juist anderen. 

We nodigen je graag uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek om te kijken of deze groep bij je past en je aarzeling met ons te delen.

Naast je hulpvraag zullen we ook kijken of en in welke vorm we je ouders of andere belangrijke anderen bij de groepsbehandeling kunnen betrekken. 

Kosten

Deelname aan de groep kost €50,- per bijeenkomst. Wanneer de behandeling door de zorgverzekeraar wordt vergoed, kan de groep daar een onderdeel van uitmaken.

Mail of bel naar Leonie van Vilsteren: Leonie@villa-verbinding.nl of 06-82044083 om een afspraak in te plannen en/of je aan te melden.