Relatietherapie

Relatietherapie is een vorm van therapie waarbij je als stel aan de slag gaat om te onderzoeken waarom je steeds tegen bepaalde dingen aanloopt in de relatie. Onbedoeld vervallen stellen soms telkens in dezelfde verwijten en ruzies. Wat er ook geprobeerd wordt, het lukt maar niet om elkaar te bereiken of te begrijpen. Of er wordt ervaren dat er een afstand is ontstaan tussen elkaar, dat er niet meer echt met elkaar gesproken wordt. Vaak gaan mensen zich dan heel alleen voelen.

We onderzoeken wat de pijnpunten zijn die ten grondslag liggen aan de steeds terugkerende conflicten. Dit helpt om elkaar beter te begrijpen, patronen te doorbreken en meer veiligheid en verbinding te ervaren bij elkaar.

De relatietherapeuten van Villa Verbinding werken volgens het EFT-model (Emotionally Focused Therapy). Dit is een vorm van relatietherapie waarbij jullie worden geholpen bij het begrijpen van de patronen die zijn ontstaan, waar jullie beiden zoveel last van hebben. We onderzoeken wat de pijnpunten zijn die ten grondslag liggen aan de steeds terugkerende conflicten. Dit helpt om elkaar beter te begrijpen, patronen te doorbreken en meer veiligheid en verbinding te ervaren bij elkaar.

Naast partnerrelatiegesprekken bieden wij ook de Houd me Vast cursus. Dit is een intensieve training voor stellen die aan hun relatie willen werken en meer verbinding willen ervaren met elkaar.

Voor meer informatie over EFT, zie ook de website van www.eft.nl.