Hechtingsgerichte gezinstherapie met de poppetjes

Onze driedaagse cursus Hechtingsgerichte gezinstherapie met de poppetjes (die ook Incompany wordt aangeboden) biedt een intensieve kennismaking met het werken met de Duplo-poppetjestaal en met het werken vanuit het hechtingsgerichte denken. Deze introductiecursus is gebaseerd op de prachtige hechtingsgerichte modellen de DDP/ Dyadic Developmental Therapy  van Dan Hughes en de ABFT, Attachment Based Family Therapy van Diamond & Levy. De interventies van de behandelaar in de  diagnostiekfase en in de behandeling worden ondertiteld door middel van de poppetjes. 

De poppetjestaal helpt om de vaak complexe en traumatische hechtingsgeschiedenis van de ouders te visualiseren en daarmee destructieve intergenerationele overdrachten te erkennen en te ontschuldigen. Daardoor wint het gesprek aan diepgang en worden emoties opgeroepen zowel bij de ouders als bij het kind. Het verdiepen van  emoties en de opbouw naar een helend gezinsgesprek is de rode draad in de cursus.

Doelgroep: systeemtherapeuten, vaktherapeuten, GZ-psychologen, psychiaters, orthopedagogen, behandelaren, werkers en therapeuten binnen de (jeugd) GGZ en pleegzorg. 

Niveau: het niveau is HBO-academisch. Bij vragen kun je natuurlijk contact met ons opnemen. 

Docenten: Petra Kruijdenberg, Elien van Oostendorp en Marlies Lenstra.

Accreditatiepunten: toegekend door de SKJ(18 pnt), FGzPT (18 pnt), NIP/ELP (18 pnt), NIP-(K&J)/NVO/OG (18 pnt), NVvP (17 pnt), NVRG (18 pnt) Registerplein (30,5) en Vaktherapie (29 pnt). 

Prijs:  €745 voorjaar 2024, € 785,- najaar 2024. Digitale literatuurmap, koffie, thee en lunch inbegrepen

Locatie: Loosdrechtse Bos 21d in Hilversum

Tijden: 9.30 tot 16.30

Data voorjaar 2024: 23 mei, 6 juni, 20 juni 2024

Data najaar 2024: 25 oktober, 8 november, 22 november 2024

 

reactie van een cursiste; ‘wat een geweldige aanvulling is deze cursus, het heeft mijn werk echt verdiept en nieuwe perspectieven gegeven. Veel dank daarvoor!

Bekijk ook onze andere trainingen en workshops: