Hechtingsgerichte gezinstherapie met de poppetjes

Onze driedaagse cursus Hechtingsgerichte gezinstherapie met de poppetjes (die ook Incompany wordt aangeboden) biedt een intensieve kennismaking met het werken met de Duplo-poppetjestaal en met de hechtingsgerichte systeemtherapie. Deze introductiecursus is gebaseerd op de prachtige hechtingsgerichte modellen de DDP (Dyadic Developmental Therapy)  van Dan Hughes; de ABFT (Attachment Based Family Therapy) van Diamond & Levy en elementen uit de EFFT (de gezinsvariant van de EFT van Sue Johnson). De interventies van de behandelaar in de  diagnostiekfase en in de behandeling worden ondertiteld door middel van de poppetjes. 

De poppetjestaal helpt om de vaak complexe en traumatische hechtingsgeschiedenis van de ouders te visualiseren en daarmee destructieve intergenerationele overdrachten te erkennen en te ontschuldigen. Daardoor wint het gesprek aan diepgang en worden emoties opgeroepen zowel bij de ouders als bij het kind. Het verdiepen van  emoties en de opbouw naar een helend gezinsgesprek is de rode draad in de cursus.

Doelgroep: systeemtherapeuten, vaktherapeuten, GZ-psychologen, psychiaters, orthopedagogen, behandelaren, werkers en therapeuten binnen de (jeugd-)GGZ en pleegzorg. 

Niveau: het niveau is HBO/academisch. Bij vragen kun je contact met ons opnemen via opleidingen@villa-verbinding.nl. 

Docenten: Petra Kruijdenberg, Elien van Oostendorp en Marlies Lenstra.

Accreditatiepunten: toegekend door de SKJ(18 pnt), FGzPT (18 pnt), NIP/ELP (18 pnt), NIP-(K&J)/NVO/OG (18 pnt), NVvP (17 pnt), NVRG (18 pnt) Registerplein (30,5) en Vaktherapie (29 pnt). 

Prijs:  € 785,-  Digitale literatuurmap, koffie, thee en lunch inbegrepen.

Locatie: Loosdrechtse Bos 21d in Hilversum

Tijden: 9.30 tot 16.30

Data najaar 2024: 25 oktober, 8 november, 22 november 2024

Data zomer 2025: 12 juni, 26 juni, 10 juli.

reactie van een cursiste; ‘wat een geweldige aanvulling is deze cursus, het heeft mijn werk echt verdiept en nieuwe perspectieven gegeven. Veel dank daarvoor!

Bekijk ook onze andere trainingen en workshops: