MASTERCLASS HECHTINGSGERICHT WERKEN MET BEREN

Wil jij ook meer non-verbale technieken inzetten en emoties verdiepen? 

Vrijdag 16 februari 2024 organiseert Villa Verbinding een masterclass Hechtingsgericht werken met behulp van de Berenkaarten (The Bears)!

Van jong tot oud vinden we het vaak moeilijk om woorden te geven aan dat wat we voelen. De emotiekaarten met de beren zijn een zeer behulpzaam instrument om verschillende emoties en vooral de gelaagdheid ervan, in de behandelkamer te krijgen. Het met en via het materiaal werken biedt veiligheid en de afstand maakt dat we dichterbij mogen komen: Wat heeft deze beer nodig? Wat komt die beer voor hem doen? Aan de buitenkant zien we vaak wat anders dan wat van binnen beleefd wordt. De beren vergroten het inzicht in jezelf en het begrip voor elkaar.

The Bears is een pak van 48 tot de verbeelding sprekende kleurrijke kaarten met beren met verschillende houdingen en emoties. Door dit brede scala aan emotionele expressies, vinden cliënten altijd wel een beer die past en hen en helpt om bijvoorbeeld hun frustratie, verdriet of blijdschap uit te drukken.

Vanuit het hechtingsgerichte werken onderzoeken we de onderliggende behoeftes en bieden taal om dit in contact met de ander te brengen om zo de interne en onderlinge verbindingen te herstellen.

In deze Masterclass zul je diverse werkvormen aangereikt krijgen om met gezinnen, stellen en in individuele behandelingen de berenkaarten in te zetten. Hierbij zullen we ook veel gaan oefenen om de drempel van de inzet van het materiaal te verlagen.

Datum:  Vrijdag 16 februari 2024

Tijd: 10.00 tot 16.00 uur

Locatie: Villa Verbinding, landgoed Zonnestraal, Loosdrechtse Bos 21d in Hilversum

Docenten: Leonie van Vilsteren en Marlies Lenstra

Prijs:  €175,- incl koffie/thee en lunch

NB:

      Er is voor deze dag geen accreditatie bij de vakverenigingen aangevraagd

      ‘The Bears’ zijn online te bestellen of via ons verkrijgbaar. Deze zijn niet bij deze dag inbegrepen.

      De winst vanuit de verkoop van de Berenkaarten en de Masterclass gaat naar het Villa Verbindingsfonds, dat niet-vergoede behandeling voor minder draagkrachtigen mogelijk maakt. 

 
 

Bekijk ook onze andere trainingen en workshops: