Over ons

Contactgegevens

Petra Kruijdenberg

Petra Kruijdenberg

Mijn naam is Petra Kruijdenberg en ik ben gezins- en relatietherapeut, supervisor, leertherapeut en opleider NVRG. 

‘Gedeelde smart is halve smart’. Tegeltje aan vele muren en zo waar. Als de ‘smart’, gedeeld kan worden met belangrijke anderen, verzachten en verdwijnen gevoelens zoals boosheid, angst, pijn en verdriet. Mensen kunnen elkaar kwijtraken als er geen echt contact meer is. Het is mijn werk om gezinnen en stellen hiermee te helpen en zich opnieuw met elkaar te verbinden.

"Het klinkt zo logisch maar voor veel mensen is het vaak moeilijk om eerlijk en kwetsbaar naar elkaar te durven zijn."

Ik ben in een ver verleden begonnen met werken als sociaal psychiatrisch verpleegkundige onder andere op een crisis afdeling van een verslavingskliniek. Daar werd ik geraakt door de manier waarop gezinsbehandelingen centraal stonden en ben toen de opleiding tot systeemtherapeut gaan doen. Sommige keuzes in het leven zijn overduidelijk en dit was er zo één. Daarna heb ik 17 jaar als systeemtherapeut bij Molemann in Hilversum gewerkt met complexe gezinsproblematiek. Ik ben opgeleid en gespecialiseerd in de prachtige hechtingsgerichte modellen zoals de DDP, de ABFT en de EFT. Naast mijn werk als behandelaar bij Villa Verbinding geef ik ook les als docent in deze behandelmethodieken en in het werken met duplo poppetjes.

Het klinkt zo logisch maar voor veel mensen is het vaak moeilijk en spannend om eerlijk en kwetsbaar naar elkaar te durven zijn. Redenen hiervoor zijn vaak gevoelens als schaamte, angst voor kritiek of afwijzing. Om het toch over de moeilijkste dingen te kunnen hebben met elkaar (vaak de kern van de zaak) moeten mensen zich ook door mij geaccepteerd, gehoord, gezien en begrepen voelen. Mijn compassievolle, accepterende, en authentieke houding is daarbij de leidraad. Bij Villa Verbinding behandel ik kinderen en volwassenen,  geef ik de autonomie groep voor vrouwen en begeleid ik samen met Leonie onze Verbindingsdag. Tevens geef ik leertherapie, supervisie en geef ik les. 

Maak kennis met de rest van ons team